Vacatures

De Prachtklas ging naar de leerlingen toe!

 In Nieuws

Suzanne van Steen, mentor van de Prachtklas bij PCBO Amersfoort bracht een bezoekje aan alle 20 leerlingen van de Prachtklas.

Genieten van praktisch passend onderwijs

Al een aantal jaar biedt PCBO Amersfoort (basisonderwijs) in samenwerking met het Element (voortgezet onderwijs) de Prachtklas aan. De Prachtklas is speciaal ontwikkeld voor leerlingen die naar verwachting uitstromen naar het VMBO en praktisch ingesteld zijn. Wekelijks krijgen leerlingen de kans om van praktisch passend onderwijs te genieten. Zij komen hiervoor één middag in de week naar het Element.

Het mooie van de Prachtklas is dat het leerlingen niet alleen een positieve ervaring biedt, maar dat er ook wordt ingestoken op het opdoen van een positief zelfbeeld en het verhogen van de motivatie om te leren. Samen met de mentor en de vakdocenten ontdekken leerlingen hun talenten tijdens de lessen van bijvoorbeeld muziek, techniek, sport, beeldende vorming, diensten & producten en horeca, bakkerij & recreatie.

Suzanne van Steen: ‘Ik vind het heel mooi dat we de leerlingen uit de Prachtklas uitdagen om hun talenten te ontdekken door passend praktisch bezig te zijn. Bijvoorbeeld met techniek, kunst of in de bakkerij. Hoewel het middelbaar onderwijs deze week weer haar schooldeuren opent is het helaas nog niet verantwoord om met de Prachtklas te starten. Met dit pakketje kunnen onze talenten uit de Prachtklas komende week thuis aan de slag!’

Met het aan huis bezorgde pakketje kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag

Vanwege de huidige maatregelen kunnen de lessen met de groep 8-ers van verschillende basisscholen helaas nog niet hervat worden. Daarom besloot de mentor, Suzanne van Steen en werkzaam bij PCBO Amersfoort, in samenwerking met het Element om bij alle 20 leerlingen van de Prachtklas een pakketje aan huis te bezorgen. Met dit pakketje kunnen de leerlingen een technische opdracht doen en de keuken in, zodat zij ook nu kunnen genieten van waardevolle Prachtklasmomenten!