Vacatures

Kinderen Gabrie Mehenschool krijgen online les

 In Nieuws

‘We sluiten de Gabrie Mehenschool gedurende één week voor de veiligheid van alle kinderen en medewerkers én om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen’, zegt Marie-Elle Bakker, bestuurslid van PCBO Amersfoort.


Er is sprake van besmetting met het coronavirus bij een deel van de leerlingen en het personeel. Na eerst enkele groepen thuis te onderwijzen hebben we afgelopen vrijdag samen met de GGD besloten om de gehele school te sluiten en afstandsonderwijs te verzorgen. Wij waarderen de inzet en betrokkenheid van ouders en onze collega’s om bij het opzetten en uitvoeren van dit aangepaste onderwijs zeer.

De bron van de besmetting is niet eenduidig vast te stellen. Zoals alle PCBO scholen volgt ook de Gabrie Mehenschool de richtlijnen van het RIVM strikt op. De GGD ontfermt zich verder over het bron- en contactonderzoek. Marie-Elle Bakker: ‘Wij hebben direct alle kinderen en ouders geïnformeerd als ook de kinderopvangorganisaties en collega’s in de wijk. Als bestuur wensen wij al onze leerlingen en medewerkers die ziek zijn een goed en voorspoedig herstel toe.’