Vacatures

Marie-Elle Bakker: Stilstaan bij goed werk

 In Nieuws

‘Minder uren, betere lessen?’ 

Kunnen onze leerkrachten betere lessen ontwikkelen als ze minder uren lesgeven? Over deze vraag gaat de podcast van Marco Snoek en Erik Ex. Marie-Elle Bakker was te gast.

De podcast is een initiatief van het Centre of Expertise Urban Education van de HvA en het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Marie-Elle Bakker, lid college van bestuur PCBO Amersfoort, schoof aan in aflevering 5. Een aflevering waarin de podcast-makers terugblikten op de interessante voorbeelden uit de eerdere afleveringen en stil stonden bij goed werk. In deze aflevering voerde onze bestuurder een interessant gesprek samen met nog twee gastsprekers, Daniel van Middelkoop en Jan Paul-Beekman, over onderwijskwaliteit en professionalisering op de werkvloer. 

‘Het is een mooie podcastserie waarbij de kwaliteit van het onderwijs, het vakmanschap van de leerkracht én de cruciale tijd voor ontwikkeling en professionalisering centraal staat.’ ~ Marie-Elle Bakker

Onze kernwaarden inspireren onze acties

Marie-Elle vertelt dat we bij PCBO Amersfoort onze medewerkers uitdagen om met lef het onderwijs-vak vorm te geven. We vragen van onze collega’s om de ruimte te nemen voor ontwikkeling. En dan volgt als logische stap uiteraard verantwoording, waarbij we vooral zeggen: Leer, geniet en wees verantwoordelijk voor je omgeving en voor jezelf.

‘Voor dit thema (professionalisering en onderwijskwaliteit) is lef een mooie spannende en uitdagende kernwaarde die ons verder brengt. Duidelijk is dat we tijd moeten vrijmaken voor het professionaliseren van het onderwijs. Dit komt de kwaliteit ten goede en maakt het beroep aantrekkelijker,’ aldus Marie-Elle Bakker.