Vacatures

PCBO Amersfoort zoekt zij-instromers

 In Nieuws

Op woensdag 12 en 19 januari 2022 van 16:30 tot 17:30 uur organiseert PCBO Amersfoort informatiebijeenkomsten voor iedereen die overweegt om voor de klas te willen staan.

Margreet van Belzen: ‘Wij maken graag persoonlijk kennis met geïnteresseerde zij-instromers en herintreders. Tijdens onze bijeenkomsten in januari verkennen we met alle aspirant-leerkrachten direct welke route bij hem of haar past!’

De vacatures in het primair onderwijs stijgen schrikbarend snel. Zonder beleidswijzigingen komt het lerarentekort tussen 2020 en 2025 uit op een extra tekort van ongeveer 1.430 fte. Hoewel de grootste tekorten worden verwacht in de grote steden blijkt het invullen van openstaande vacatures in Amersfoort geen sinecure.

Motieven van zij-instromers

De afgelopen jaren is de zij-instroom in het basisonderwijs fors toegenomen. De meest genoemde motieven om hiervoor te kiezen zijn: lesgeven geeft de mogelijkheid om bij te dragen aan de samenleving, lesgeven / leren vind ik interessant, lesgeven geeft de mogelijkheid om kwetsbare kinderen te versterken. Verder natuurlijk: baanzekerheid, stabiele loopbaan, werkschema sluit aan bij privéleven, betrouwbaar inkomen, een goede pensioenregeling en een werkomgeving waar hoog opgeleide professionals in teamverband samen werken en leren.

Wil jij graag voor de klas staan?

Jaarlijks leidt PCBO Amersfoort zij-instromers op én helpen wij herintreders om de weg (terug) naar de klas te vinden.

Samen met Transvita en de Marnix Academie hebben wij hiervoor een doordacht programma ontwikkeld. PCBO Amersfoort betaalt deze opleiding en jij investeert je tijd. Samen begeleiden wij jou van zij-instromer via aspirant-leerkracht naar juf of meester!

Meld je aan voor onze Zij-instroom informatiebijeenkomst op 12 of 19 januari via onze ‘vacature Zij-instromen‘.