Vacatures

Presentatie ontwerp IKC Parkschool/KWS/Partou

 In Nieuws

Het is nog even geduld hebben, maar wat wordt het mooi…

​​​​​​​Met trots presenteren we het ontwerp voor het nieuwe integraal en inclusieve kindcentrum van de Parkschool, de Koningin Wilhelminaschool en Partou.

Maandagavond 15 mei is het ontwerp gepresenteerd aan team, ouders en buurtgenoten

Een licht, open en groen gebouw dat helemaal past in de omgeving. Een gebouw dat inspeelt op het bewegend leren van de Parkschool en met een atelierkeuken en extra werkruimtes tegemoetkomt aan de leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool. En: Een kinderdagverblijf, peuterschool en buitenschoolse opvang van Partou. Alle kinderen van 0 tot 14 jaar kunnen straks op één plek terecht. De samenwerking tussen de partners wordt nog intensiever, zodat kinderen en ouders één aanpak gaan ervaren.

Grote wens van de scholen en Partou was om het gebouw te laten aansluiten bij het Stadspark, waar het naast staat. Het groen, de rust, het licht en de ruimte van het park komt op vele manieren terug in het gebouw. Met groene paden, met een ‘wilgenhut’ onder de trap, met op de verdieping terrassen waar kinderen buiten kunnen leren en met een directe toegang naar buiten voor vrijwel alle lokalen.

Als eerste stap zal binnenkort het pand Raadhoven 2 worden gesloopt, zodat daar begin 2024 de bouw kan beginnen. Intussen start na de zomervakantie het ontwerpproces voor het schoolplein. Dat zal uiteraard ook gericht zijn op groen én bewegen. Het plein wordt ontworpen samen met kinderen, ouders, team en de buurt.