Vacatures

‘Waarde’volle sollicitatieprocedure

 In Nieuws

Bij PCBO Amersfoort kun je vanaf vandaag solliciteren via een nieuwe vacaturesite. Op deze speciale werken bij PCBO Amersfoort website hoeven kandidaten geen motivatiebrief te schrijven maar wórden zij juist geïnterviewd.

Margreet van Belzen, manager HR en verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuw talent licht toe waarom: ‘Bij onze onderwijsvisie horen drie belangrijke kernwaarden: lef, ruimte en verantwoording. Wij verstaan hieronder; heb moed, toon lef en neem de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Durf gerust anders en dus ‘eigen’ te zijn. Leer, geniet en wees verantwoordelijk voor je omgeving en ook voor jezelf.’

PCBO Amersfoort belooft als goede onderwijswerkgever dat iedereen tot zijn recht komt

Bij PCBO Amersfoort vinden wij diversiteit op de scholen en in onze stichting belangrijk en waardevol, omdat we weten dat verschillen verrijken en overeenkomsten verbinden. Margreet: ‘Wanneer kandidaten bij ons solliciteren dan willen wij onze toekomstige collega’s graag beter leren kennen. Wij zijn benieuwd met welke waarden zij een sterke connectie voelen. Door kandidaten zelf te interviewen komen wij er snel achter of de kandidaat bij ons past.’

In deze tijd met krapte op de arbeidsmarkt is er geen tijd te verliezen. Daarom heeft PCBO Amersfoort als professionele onderwijsorganisatie, met 13 scholen in Amersfoort, ervoor gekozen de werving en selectie kwalitatief in te richten.

‘Het belangrijkste wat wij nastreven is dat de eerste kennismaking van de kandidaat met onze organisatie aangenaam en soepel verloopt. Wij zoeken collega’s die zich aangesproken voelen waar wij in geloven en wat wij onze medewerkers beloven. Onze nieuwe vacaturesite, waarin de sollicitatie-ervaring net even anders is, draagt hier gericht aan bij’, zegt de HR-manager trots.

De nieuwe website is voor ons ontwikkeld door Inge Beckers met Homerun.