Vacatures

PCBO Amersfoort viert Dag van de Onderwijsmedewerker

 In Nieuws

Vandaag – 5 oktober – de Dag van de Onderwijsmedewerker, komen alle medewerkers en stagiaires van de dertien basisscholen van PCBO Amersfoort bij elkaar in Houtrust in Hooglanderveen. We organiseren voor hen een feestelijke dag vol verbinding en inspiratie!

PCBO Amersfoort viert bewust samen deze dag met als slogan:

Met jou is PCBO nóg leuker!

Marie-Elle Bakker, lid College van Bestuur: ‘Belangrijk is dat we met elkaar een positieve sfeer creëren, want voorop staat dat werken in het onderwijs mooi en betekenisvol werk is! Elke dag draag je bij aan de groei en ontwikkeling van kinderen en daarmee aan de toekomst van Nederland. We spreken daarom onze waardering uit voor alle collega’s en organiseren voor hen een middag- en avondvullend programma, bomvol inspiratie en ontmoeting.’

Nieuw koersplan
Ook delen bestuur en directeurenteam op de studiedag de contouren van de gezamenlijke nieuwe koers voor de komende vier jaar met de medewerkers.

In 2023 staat voor PCBO Amersfoort het proces centraal om gezamenlijk tot een nieuwe koers voor de komende vier jaar te komen. Op allerlei manieren en met verschillende mensen – directeuren, leerlingen, ouders en leerkrachten met toezichthouders en leden van de medezeggenschap – is input opgehaald.

Vandaag delen we de contouren van onze nieuwe koers. Deze komen terug in de nieuwe kernwaarden Ruimte – Lef – Verbinding. En in de gekozen strategische thema’s:

  • Identiteit & Inclusie
  • Goed en Kansrijk Onderwijs
  • Verbinding en Duurzaamheid

Peter Heerschop trapt de studiedag af en neemt de aanwezigen, met een gezonde dosis humor, mee in de kernwaarden en thema’s van het koersplan waarbij het voorop staat dat werken in het onderwijs er toe doet.

Er zijn tien verschillende inspiratiesessies die gelinkt zijn aan één van deze thema’s. Denk aan de dynamische schooldag, levensbeschouwelijk burgerschap, een groene schoolplein – en nu?, de grote oversteek en kansrijk adviseren. Werkgeluk staat centraal in de sessie: ‘Van een over de bureaustoel piesende leerling tot rust in de school!’

De Dag van de Onderwijsmedewerker 2023 wordt feestelijk afgesloten met een buffet, pubquiz en band. Zodat iedereen geïnspireerd en met hernieuwde energie de volgende dag weer aan de slag gaat, voor en mèt de kinderen!