Vacatures
nieuws

Nieuws

Next Meet & Greet: 28 juni

Op dinsdag 28 juni organiseert PCBO Amersfoort de laatste Meet & Greet van dit schooljaar. Overweeg jij een nieuwe baan of zelfs een nieuwe loopbaan? Kom met ons kennismaken. Wij heten je van harte welkom op p.c.-basisschool de Windroos van 17:00 tot 19:00 uur.

Internationalisering van het onderwijs in Amersfoort

Erik van Lingen blikt terug op de inspiratieavond over Internationalisering op 18 mei. De avond werd georganiseerd door vier Amersfoortse schoolbesturen. 

Hoe ziet de school er in de toekomst uit

De leerlingen onze p.c.-basisschool de Windroos hebben deze vraag samen met leerlingen van Wijde Wereld (Meerking), de Kinderhof (KPOA) en Pallas Athene (Monton) beantwoord. Dit zorgde voor leuke en mooie gesprekken!

Gezocht: leerkrachten voor Oekraïense kinderen

Ieder kind heeft recht op onderwijs, ook kinderen die hier tijdelijk zijn of gevlucht zijn. Drie Amersfoortse schoolbesturen (openbaar, katholiek en protestant-christelijk) zijn gezamenlijk gestart met twee satellietklassen voor Oekraïense vluchtelingkinderen op basisschool de Kameleon. 

De Meet & Greet was een succes!

Op 20 april heeft PCBO Amersfoort verschillende belangstellenden mogen ontvangen voor een Meet & Greet bij de Gabrie Mehenschool.  Dit event stond in het teken van kennismaking. Tijdens deze avond is er informatie uitgewisseld over onze vacatures en wie wij zijn. We kijken terug op een succesvolle avond!

PCBO Amersfoort vernieuwt HR-beleid

Vanuit goed werkgeverschap vinden wij het belangrijk dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en de ruimte krijgen om het vak van leerkracht of schooldirecteur op een plezierige manier eigen te maken.

Gezamenlijke ambitie op kansrijk onderwijs in Amersfoort

Wij zijn trots op de gezamenlijke visie (en ambitie!) op kansrijk onderwijs in Amersfoort. Deze ambitie is tot stand gekomen door samenwerking tussen alle onderwijsbesturen in Amersfoort; zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. 

PCBO-scholen kijken terug op succesvolle inzamelingsactie voor Serious Request

Dit jaar was Serious Request in Amersfoort. Het Glazen Huis, wat op het plein in de Nieuwe Stad in Amersfoort staat tot en met vandaag, kreeg een flinke donatie van verschillende scholen van PCBO Amersfoort.

PCBO Amersfoort zoekt zij-instromers

Op woensdag 12 en 19 januari 2022 van 16:30 tot 17:30 uur organiseert PCBO Amersfoort informatiebijeenkomsten voor iedereen die overweegt om voor de klas te willen staan.

Volg Esther van den Barg, zij-instromer

Onlangs startte Esther van den Barg als zij-instromer bij p.c.-basisschool Kon-Tiki. Via LinkedIn houdt ze ons op enthousiaste wijze op de hoogte van haar ervaringen als aspirant-leerkracht.

Amersfoort is hét middelpunt van de Nationale Onderwijsweek

Amersfoort is Nationale Onderwijsstad 2021-2022 en daarmee hét middelpunt van de Nationale Onderwijsweek van 4 tot en met 8 oktober 2021. Kansengelijkheid en werken in het onderwijs zijn speerpunten.

Jaarverslag PCBO Amersfoort 2020

In 2020 hebben de scholen en de medewerkers van PCBO Amersfoort zich onder het motto ‘Jij mag tot je recht komen’ met LEF ingezet voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs voor ieder kind. In een infographic van het jaarverslag lichten wij de belangrijkste onderwerpen toe.

Voor alle kinderen Amersfoortse onderwIJSjes

Fatma Koşer Kaya, wethouder Onderwijs van de gemeente Amersfoort, deelde als eerste ijsjes uit in Kattenbroek!

Nieuwe ICT-coördinator bij PCBO Amersfoort: Hidde Zwart

Graag stellen we onze ICT-coördinator Hidde Zwart aan jullie voor. Maak via deze video kennis met Hidde en zijn passie voor ICT en onderwijs!

‘Waarde’volle sollicitatieprocedure

Bij PCBO Amersfoort kun je vanaf vandaag solliciteren via een nieuwe vacaturesite. Op deze speciale werken bij PCBO Amersfoort website hoeven kandidaten geen motivatiebrief te schrijven maar wórden zij juist geïnterviewd.

Voor- en vroegschoolse educatie draagt bij aan gelijke kansen

In Amersfoort werken we doorlopend aan gelijke kansen voor alle kinderen. Voor- en vroegschoolse educatie is daar een onderdeel van.

Nieuwe directeur van de Bolster: Mirjam van der Geijs

Graag stellen we onze nieuwe directeur van PCBO-basisschool de Bolster aan jullie voor. Maak via deze video kennis met Mirjam van der Geijs!

In Schothorst wordt nauw samengewerkt aan vervangende nieuwbouw

Vier schoolbesturen zijn samen bouwheer en verantwoordelijk voor vervangende nieuwbouw van de scholen in Schothorst.

De Prachtklas ging naar de leerlingen toe!

Suzanne van Steen, mentor van de Prachtklas bij PCBO Amersfoort bracht een bezoekje aan alle 20 leerlingen van de Prachtklas.

Ook groep 7 en 8 weer volledig naar school

Wij hebben besloten om na de voorjaarsvakantie alle basisschool kinderen weer in volledige groepen hele dagen onderwijs te bieden.

Openstelling scholen 15 februari

Onderwijs wordt maandag 15 februari erg lastig gezien de weersomstandigheden. Wanneer er onderwijs geboden kan worden begint de school om 10.00 uur.

Veiligheid voorop voor verantwoord onderwijs bij heropening scholen

Wij zijn blij met het bericht dat de scholen weer open gaan! We hebben de kinderen enorm gemist en doen natuurlijk niets liever dan ze weer op school ontvangen. 

Amersfoortse besturen basisonderwijs en kinderopvang stellen gezondheid voorop

PERSBERICHT | De Amersfoortse schoolbesturen en kinderopvang organisaties zijn enthousiast dat de basisscholen voor de (jongere) kinderen weer open kunnen. 

Webinar: Omgaan met je kind in onzekere tijden

Wekenlang zijn we flexibel en veerkrachtig, maar hebben ook behoefte aan perspectief. Kinderen, ouders en leerkrachten. Daarom organiseert PCBO Amersfoort een inspirerend webinar. 

Amersfoortse schoolbesturen willen opheffing lockdown

PERSBERICHT | Amersfoortse schoolbesturen willen opheffing lockdown voor basisschoolgroepen 1 tot en met 4 zodra de gezondheidssituatie dit toelaat. 

Hé, fijn dat ik je zie

We starten 2021 op unieke wijze. Hoewel het fysiek nu even niet mogelijk is, blijven wij elkaar ‘echt zien’. In een videoboodschap brengt het college van bestuur haar gelukwensen voor het nieuwe jaar voor alle medewerkers van PCBO Amersfoort. 

Een goede kerst en een gezond en hoopvol 2021

De kerstvakantie breekt aan en we gaan bijna dit wonderlijke en bizarre jaar 2020 afsluiten. Een jaar dat gevoelsmatig in februari/maart begon toen de coronapandemie ook ons land bereikte.

Kinderen Gabrie Mehenschool krijgen online les

‘We sluiten de Gabrie Mehenschool gedurende één week voor de veiligheid van alle kinderen en medewerkers én om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen’, zegt Marie-Elle Bakker, bestuurslid van PCBO Amersfoort.

Samen werken we aan onderwijskwaliteit

Alle I-coaches, IB-ers en directeuren geven vorm aan de sturing op onderwijsopbrengsten, het zinvol toepassen van het nieuwe onderwijsresultatenmodel, ons ICT-beleid en de versnelde digitalisering.

Kun jij een duidelijke koers uitzetten voor onze ICT

Ben jij een proactieve ICT-coördinator met ambitie? PCBO Amersfoort zoekt een bovenschoolse ICT-er die onze organisatie helpt groeien op ICT-gebied.

Wij staan stil bij de moord op onze Franse collega Samuel Paty

De vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst zijn in Nederland een groot goed, een grondrecht beschermd in onze Grondwet. Helaas leveren deze vrijheden soms ook spanning op, dat is de afgelopen week meer dan duidelijk geworden.

Fijne herfstvakantie!

Graag wensen we alle collega’s van PCBO Amersfoort en alle onderwijsprofessionals in Midden-Nederland een fijne herfstvakantie toe. Geniet en blijf gezond! Hartelijke groet, Marie-Elle Bakker & Erik van Lingen.

Nieuw lid College van Bestuur

Per 1 september 2020 is Marie-Elle Bakker benoemd als lid College van Bestuur van PCBO Amersfoort. Samen met Erik van Lingen vormt ze het collegiaal opererend College van Bestuur dat eindverantwoordelijk is voor onderwijs en organisatie van onze scholen.

Onderwijsstaking 30 en 31 januari 2020

De vakbonden hebben een tweedaagse stakingsactie in het onderwijs aangekondigd voor donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Ondanks het recent gesloten akkoord blijven de vakbonden oproepen tot acties.